Er zouden zonet verscheidene doden gevallen zijn bij een schietpartij in een bedrijf in Orlando, Florida. Dat melden Amerikaanse nieuwszenders en is bevestigd door de politie. De situatie zou intussen wel onder controle zijn. Nieuwszender CNN spreekt over vijf doden en zegt dat er volgens politiebronnen geen link is met terreur.

De schietpartij gebeurde even voor 9 uur plaatselijke tijd (15 uur bij ons) aan Forsyth Road in Orange County, vlakbij Full Sail University. De politie heeft verzameld op de parking van een magazijn en zou de situatie intussen naar eigen zeggen onder controle hebben. Volgens de media speelden de feiten zich af op terrein van een bedrijf dat onderdelen voor mobilhomes maakt. De politie spreekt van “verscheidene doden”
Volgens nieuwszender CNN zou het om vijf doden gaan, waaronder ook de schutter. De zender meldt verder uit politiebronnen dat er geen link zou zijn met terreur, maar dat het om een werkgerelateerd incident gaat.Channel 9 sprak met Shelley Adams, die vertelt dat ze een telefoontje kreeg van haar zus Sheila McIntyre, die in het bewuste gebouw was. “Ze zei de hele tijd dat ze oké was en dat haar baas dood was”, klinkt het. “Ze was net naar het toilet gegaan en toen ze buitenkwam, zag ze iemand op de grond liggen.”
De schietpartij roept herinneringen op aan de dodelijke raid op nachtclub Pulse in Orlando. Volgende week is het exact een jaar geleden dat moslimterrorist Omar Mateen de homodiscotheek binnendrong en er 49 mensen doodschoot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here